Skip to main content

Bogen 131 bike shop / David Fink + Lukas Fink + Tobias Fink

© Tobias Fink© Tobias Fink© Tobias Fink© Tobias Fink+ 26


  • Zoned Area of ​​this architectural project Zoned:
    80 m²

  • Year Year of completion of this architecture project

    Year:


    2021


  • Photographs Photographs: Tobias fink

  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project

    Manufacturers: Adobe, ComputerWorks


  • Principal architects:

    David Fink, Lukas Fink, Tobias Fink

© Tobias Fink
© Tobias Fink

Text description provided by the architects. Bogen 131 “is part of the longest building in Innsbruck: a railway viaduct that crosses the Saggen district from the main station to the Inn river. Located at number 131, it sits at the intersection of the historic city center and a commercial area – a place where different types of buildings, programs and user groups come together.

© Tobias Fink
© Tobias Fink
© Tobias Fink
© Tobias Fink

We were asked to transform a former darts club into a bicycle store with storage and a small workshop on the top floor. In addition to the maximum use of the existing structure and the reuse of existing materials, we have tried to use the program in order to create new qualities of public space.

© Tobias Fink
© Tobias Fink
Axo
Axo
© Tobias Fink
© Tobias Fink

The facade serves on the one hand as a clear display and separation between the interior and the exterior, and on the other hand, it becomes a filtering space that invites to stay and rest: the main entrance is marked by a large glass roof, a bench, and a display case that creates an intimate space in the city. On the opposite side is a secondary entrance and delivery – visible through a cantilevered overhead crane that interweaves the interior and exterior space with a large door on the top floor.

© Tobias Fink
© Tobias Fink

The shape of the windows is adapted to the existing facade openings. The interior is divided only by furniture, which separates the sales area from the service area and develops a sculptural character of their respective function. The project was carried out during the global Covid-19 pandemic. For the entire construction process, a team of carpenters was permanently engaged. This condition made it possible to coordinate the worksite remotely, as well as very specific technical solutions.

© Tobias Fink
© Tobias Fink


Source link

Leave a Reply